Het is dit jaar 34 jaar geleden dat hij wereldkampioen zweefvliegen werd. Kees Musters leverde een prestatie van formaat. Vier jaar later overleed de Alphenaar op tragische wijze bij een deltavlucht in de Franse Alpen. Om hem te eren is er in Alphen aan den Rijn de Kees Mustersstraat.
Toen we, in opdracht van Van Leeuwen Projectontwikkeling, een appartementencomplex aan de bewuste straat ontwikkelde, wilden we graag een link leggen met de bijzondere persoon Kees Musters. In het plan komen twee woningtypes voor, ondergebracht in eigen blokken die respectievelijk Stratus en Cumulus heten. In het glas van de terrassen is een print van cumuluswolken opgenomen.
Wat is een cumuluswolk? Als warme lucht opstijgt zet deze uit, omdat de luchtdruk naar boven toe minder wordt en koelt daardoor af. De waterdamp in de lucht wil dan condenseren en zo ontstaat een cumuluswolk. De stijgende lucht wordt thermiek genoemd en zweefvliegers maken daarvan gebruik om hoogte te winnen. Aan de cumuluswolken weet een zweefvlieger waar hij de thermiek moet zoeken. Kees Musters wist dat en zal de kennis gebruikt hebben op de dag dat hij wereldkampioen werd. Het is een bescheiden, maar passend eerbetoon aan een bijzondere inwoner van Alphen aan den Rijn.
In een mooie reportage leer je de persoon Kees Musters beter kennen.

Wooncomplex Kees Mustersstraat Alphen aan den Rijn - Topos