Topos

Topos is een adviesbureau dat zich richt op stedenbouw, architectuur en bouwkunde. Onze expertise is het bedenken van integrale oplossingen. De grote maatschappelijke vraagstukken, zoals klimaatverandering en woningnood, dwingen ons om vooruit te denken. De ontwerpen die we vandaag maken, zijn in de toekomst een realiteit. Daarom adviseren wij u met Imagine Tomorrow als uitgangspunt. Het is onze missie om, samen met u, in een multidisciplinair traject gebouwen en plekken te realiseren met het oog op een duurzame en mooie toekomst. Voor mens en natuur.

Onze werkwijze

Net als u willen wij bijdragen aan een duurzame wereld. Hiervoor combineren wij onze expertises in de stedenbouw, architectuur en bouwkunde. Onze werkwijze is gebaseerd op de beste facetten van elk vakgebied: we bundelen het procesmatig en strategisch denken van de stedenbouw samen met het beeldende en ruimtelijke denken van de architectuur. Vervolgens werken we dit met ons multidisciplinaire team uit tot praktisch maakbare gebouwen en plekken.

Integrale benadering

De integrale benadering van Topos maakt ons daadkrachtig. We bekijken ruimtelijke vraagstukken vanuit verschillende perspectieven. In de kern zijn wij architecten met een stedenbouwkundige en bouwkundige achtergrond. Als multidisciplinair team zetten wij onze gezamenlijke kennis en expertise in om antwoorden te vinden op ruimtelijke uitdagingen. Samen met u dragen wij met onze ontwerpen bij aan een duurzame toekomst.

Lees meer over onze expertises

Anno 1953
Topos is in 1953 opgericht door architect Bas Treffers. Op integrale wijze gebouwen benaderen en waarde toevoegen aan de maatschappij was toen – en is nog steeds – de visie van het bureau. In 1970 fuseerde architectenbureau Treffers met het zelfstandige bedrijf van architect Kornél Polgár. Het bureau is in 2021 verhuisd van Waddinxveen naar Gouda.

70 jaar Topos: Bekijk de tijdlijn

Ons team

Het multidisciplinaire Topos-team bestaat uit professionals met jarenlange ervaring en jong talent. Met veel passie pakken wij uw project aan. De combinatie van verschillende interesses, persoonlijkheden en vakgebieden zorgt ervoor dat het antwoord op gestelde vragen altijd innovatief en verrassend is.

Partners

ir. Kees Jongelie

Architect, partner

Ronald de Rooij

Architect, partner

ir. Jasper de Wert

Architect, partner

ir. Yasser Hassan

Architect, partner

ing. Jody van Leeuwen MBA

Projectmanager, bouwkostenadviseur, partner

Het team

Remco Versluis

Bouwkundig BIM engineer

Christilena Sideri MSc

Assistent ontwerper
Peter Lagendijk

Peter Lagendijk

Bouwkundig BIM engineer
“Fantastisch om betrokken te zijn bij het hele ontwerpproces en bouwkundig traject: van A tot Z”

Edwin Damen

Architect / Stedenbouwkundig ontwerper

Menno Verweij

Modelleur

Ineke Rooks

Secretariaat

ing. Maarten de Vos

Bouwkundige, calculator, bestekschrijver

Dat Ton MSc

Bouwkundig BIM engineer

ing. Wouter Verstoep

Bouwkundig BIM engineer, projectleider

Ary Krieg

Opzichter
“Het geeft voldoening om te kunnen werken aan concrete oplossingen voor actuele vraagstukken”

Bernd de Vries

Modelleur

Rishi Bhagwandas

Projectleider, bouwkundige

Björn van der Velden

Stagiair

André de Groot

Administrateur
“Ik geloof dat goede architectuur het leven kan verrijken”