Groenmarkt

Status
Gerealiseerd
Opdrachtgever
HBB Groep
Omvang
2 appartementgebouwen; 35 appatementen, 4 stadshuizen, bedrijfsruimten en ondergrondse parkeergarage
Architect
Ronald Janssen Architecten en Bastiaan Jongerius Architecten
Realisatie
2021
Locatie
Groenmarkt, Amsterdam

Aan de Groenmarkt in de Amsterdamse Jordaan zijn twee bijzondere woongebouwen ontwikkeld rondom een intiem plein. Een uniek duinlandschap met natuurzwembad op het dak en groene gevels met beplanting kenmerken deze ontwikkeling van Edwin Oostmeijer Projectontwikkeling en HBB Groep. Voor de uitstraling van de gebouwen is veel aandacht. Zo zijn ze ‘alzijdig’, waardoor je nergens het gevoel hebt tegen een achterkant aan te kijken. Daarnaast is er een grote verwevenheid tussen de appartementen en de straat. Ronald Janssen Architecten en Bastiaan Jongerius Architecten ontwierpen deze fraaie woongebouwen die in 2021 zijn gerealiseerd.

Topos verzorgde voor dit project de bouwkundige engineering middels 3D BIM. Door 3D te modelleren op een manier die overeenkomt met de wijze waarop er gebouwd zal worden, konden uitvoerende partijen vroeg in het proces meer inzicht krijgen in de verschillende knooppunten, de voorbereiding efficiënt laten verlopen en faalkosten tijdens de bouw voorkomen.

Het project omvatte de bouwkundige engineering (technisch- en uitvoeringsgereed-ontwerp) voor de nieuwbouw van twee woongebouwen aan de Groenmarkt te Amsterdam. Het Singelgrachtblok bestaat uit 35 appartementen, twee bedrijfsruimten, een daktuin en een ondergrondse parkeergarage met 22 parkeerplaatsen. Het Marnixblok bestaat uit vier stadshuizen en twee bedrijfsruimten.

Gerelateerde Projecten


Uitbreiding De Verkeerstoren

Wolfert Lansing - Topos

Wolfert Lansing Bergschenhoek