Nieuwbouw Tramremise Nieuwegein

Status
Gerealiseerd
Opdrachtgever
De Vries en Verburg B.V.
Omvang
ca. 10.000 m2
Architect
Studio Marsman
Realisatie
2018
Locatie
Nieuwegein

In opdracht van Bouwbedrijf De Vries en Verburg verzorgde Topos de bouwkundige engineering en het BIM management van de nieuwbouw van de tramremise te Nieuwegein. De nieuwe tramremise bestaat uit een werkplaats met 8 sporen en een kantoordeel van circa 1.500 m2. De werkplaats heeft een afmeting van circa 62 x 87 m en het totale project is circa 8.000 m2 BVO. Kenmerkend aan het ontwerp van Studio Marsman zijn de groene gevelpanelen in verschillende kleuren die het gebouw laten opgaan in de omgeving.

Door de opdrachtgever, Provincie Utrecht Regiotram, worden hoge eisen gesteld aan het revisie model dat bij oplevering moet worden aangeleverd. Om hieraan te kunnen voldoen moesten alle ketenpartners rekening houden met deze eisen en de deelmodellen op een specifieke wijze opbouwen en voorzien van belangrijke informatie die in de beheerfase nodig is. Om dit proces in goede banen te leiden en de kwaliteit van de 3D modellen te waarborgen, is het BIM-management in handen van Topos.

Aan de hand van een vooraf opgesteld BIM protocol met strakke richtlijnen, intakegesprekken met ketenpartners, het werken met een coördinatiemodel, periodieke clashcontroles en het gebruik maken van een BIM server, werd de kwaliteit van de uitwerking van alle ketenpartners nauwlettend door ons in de gaten gehouden. Alleen dan ontstaat een hoogwaardig BIM ontstaat waarbij daadwerkelijk sprake is van een as-built model, waarin informatie is opgenomen die daadwerkelijk waarde heeft voor het beheer van het gebouw.

Gerelateerde Projecten


Topos render fietsenstalling Gouda

Openbare fietsenstalling Gouda

De Windes Scheveningen - Topos

De Windes Scheveningen