Uitbreiding De Verkeerstoren

Status
In ontwikkeling
Opdrachtgever
Lunchroom De Verkeerstoren
Omvang
Uitbreiding van horecagebouw van 50 m2 en dakterras
Architect
Jasper de Wert
Realisatie
2023
Locatie
Ypenburg, Pijnacker-Nootdorp

In opdracht van Lunchroom De Verkeerstoren ontwierp Topos een uitbreiding op het historische verkeerstorengebouw in de woonwijk Ypenburg, Pijnacker-Nootdorp. De opgave omvat een uitbreiding van ca. 50 m2 op de 1ste verdieping en aangesloten dakterras. Daarnaast is in overleg met de gemeente een aangepaste parkeerplaats ontworpen en reeds uitgevoerd, in voorbereiding op de uitbreiding.

De opbouw sluit aan op het transparante deel van de verkeerstoren, de koepel. Met zinkkleurige felsbanen, glas en houten afwerking sluit de uitbreiding aan op de materialisatie van het bestaande gebouw. De uitbreiding is echter duidelijk herkenbaar als een zuiver volume op het dak van het bijgebouw.

De verkeerstoren vormt samen met de lange singel die langs de locatie loopt een blijvende herinnering van het oude Vliegveld Ypenburg. In de verkeerstoren is tegenwoordig een lunchroom gevestigd met dezelfde naam, waarin veel van het oorspronkelijke jaren-’50-meubilair is behouden.

Gerelateerde Projecten


Nieuwbouw bedrijfsgebouw IFB Filtertechniek - Topos

Nieuwbouw bedrijfsgebouw IFB Filtertechniek Brielle

Sportaccommodatie Develstein Zwijndrecht - Topos

Nieuwbouw sportaccommodatie Develstein Zwijndrecht