OPDRACHTGEVER: Stichting Bevordering Vakopleiding Bouwbedrijven
OMVANG: Nieuwbouw 3600 m2 onderwijsruimten en praktijkwerkruimten
ARCHITECT: Ronald de Rooij
REALISATIE: medio 2020
LOCATIE: Kanaaldijk 11, Waddinxveen

Jongeren moeten beter worden opgeleid in het bouwvak. Het Samenwerkingsverband Praktijkopleiding Bouw (SPB) is een opleidingsbedrijf voor jonge bouwvakkers in de regio Gouda en Rijnstreek. In samenwerking met het Coenecoop College heeft SPB het initiatief genomen tot het oprichten van een nieuwe bouwacademie waarin de opleidingsinstituten samen kunnen werken. Een onderwijslandschap voor de bouw waarin jongeren goed gefaciliteerd worden diverse vakken in de bouw te leren.
Op een in het oog springende locatie in Waddinxveen is voor de nieuwe Bouwacademie een nieuw gebouw ontworpen wat ‘bouwen’ uitstraalt. In drie verschillende bouwhuizen, uitgevoerd in staal, metselwerk en hout, vinden verschillende onderdelen van het totale lesprogramma plaats.
In het met staal omhulde bouwhuis vinden de theorie lessen plaats en is ruimte je te verdiepen in documentatiemateriaal. In het gemetselde bouwhuis vindt praktijkonderwijs plaats in metselen en tegelzetten. Op de verdieping is een grote opleidingsruimte voor de afdeling PIE (Produceren, Installeren en Energie) van het VMBO Coenecoop College. In het houten bouwdeel vindt het opleidingsgedeelte voor de timmerlui plaats. In combinatie met de buitenruimte waar bouwwerken kunnen worden uitgezet is de nieuwe Bouwacademie het ideale opleidingscomplex voor jongeren de bouw.

Voortgezet onderwijs, duurzaam, frisse school, frisse scholen, bouwonderwijs, praktijkschool, vmbo, duurzaamheid, voortgezet onderwijs, duurzaam, frisse school, frisse scholen, bouwonderwijs, praktijkschool, vmbo, duurzaamheid, voortgezet onderwijs, duurzaam, frisse school, frisse scholen, bouwonderwijs, praktijkschool, vmbo, duurzaamheid.