Vernieuwbouw IKC Buitenhof

Status
In ontwikkeling
Opdrachtgever
Gemeente Leiderdorp
Omvang
Vernieuwbouw 2 basisscholen en sportaccommodatie met uitbreiding kinderopvang en BSO
Architect
Ronald de Rooij
Realisatie
Medio 2024
Locatie
Klerkenhof, Leiderdorp

Eind 2022 won Topos de aanbesteding voor het Kindcentrum Buitenhof in Leiderdorp. Het project omvat de vernieuwbouw van 2 basisscholen, zijnde De Hobbit en ’t Bolwerk, en de sportaccommodatie, en het toevoegen van een kinderopvang en BSO voor kinderopvangorganisatie FloreoKids. De toevoeging van de kinderopvang en BSO vormt in de visie van Topos een belangrijke nieuwe koppeling tussen de basisscholen en de sportaccommodatie. Ook voorziet het plan in een nieuwe uitstraling, zowel buiten als binnen.

Beide scholen hebben een eigen buitenruimte voor de kleuters, terwijl de oudere kinderen een groot deel van het plein onderling delen. Naast een gezamenlijk entree hebben allebei de basisscholen hun eigen entree, zodat verschillende bouwdelen gemakkelijk en los van elkaar afgesloten kunnen worden..

Het gebouw, met kenmerkende dakvormen en houten spanten, krijgt een make-over, met oog voor duurzaamheid en hergebruik. Met (laagdrempelige) ingrepen in materialisering en vast meubilair wordt ook het interieur voorzien in een eigentijdse uitstraling. De kenmerkende dakvormen dragen met hun nieuwe groene afwerking de duurzame ambities van het IKC Buitenhof uit.

Gerelateerde Projecten


Gevel renovatie Lenteakkers Spijkenisse - Topos

Gevelrevitalisatie Lenteakker Spijkenisse

Soort Project Revitalisering 180 m1 gevel over 2-3 bouwlagen en inrichten centrum Jeugd en Gezin
Opdrachtgever VvE Lenteakker
Realisatie 2014

Renovatie entrees woningbouwcomplexen Spijkenisse