Hart van de Wijk

Status
Ontwerp
Opdrachtgever
Triplets Vastgoed
Omvang
ca. 100 appartementen en ca. 4.000 m2 creatieve kantoorruimte
Architect
Jasper de Wert

 

Waddinxveen is straks een nieuwe woonwijk rijker: het bedrijventerrein aan de Noordkade zal getransformeerd worden in een nieuwe wijk voor wonen, recreatie, sport en werk. In het hart van deze ontwikkeling ligt het Dobbelman-terrein, waar – tussen de monumentale industriële panden die deze locatie rijk is – het startschot wordt gegeven voor deze ontwikkeling.

Het project Hart van de Wijk omvat een doortastende visie van de eerste stappen van deze grootschalige herontwikkeling, waarbij placemaking centraal staat. Zo wordt er niet alleen gekeken naar de programmatische invulling van de verschillende bestaande gebouwen, maar ook chronologisch d.m.v. een ruimtelijk stappenplan.

De bijzondere status en/of uitstraling van de verschillende historische gebouwen vraagt steeds om een creatieve invalshoek om te komen tot een passende én haalbare oplossing. Hier en daar worden gebouwdelen gekoppeld voor een efficiënte herindeling van de ruimte, op sommige plaatsen gaan nieuwe gebouwen een frisse relatie aan met het bestaande.

De eerste fasen omhelzen een gemixt programma van wonen, werken (creatieve broedplaats), sport en horeca. Het Hart van de Wijk verbindt in alle fasen Waddinxveen met de nieuwe wijk in ontwikkeling.

Gerelateerde Projecten


Revitalisatie Bovenover Lelystad - Topos

Revitalisering Bovenover Lelystad

Gezondheidscentrum in woonzorgcomplex Hofwijck - Topos

Transformatie tot gezondheidscentrum bij Hofwijck Oegstgeest