Nieuwbouw Brede School Noordwijk aan Zee

Status
In ontwikkeling
Opdrachtgever
Sophia Scholen
Omvang
Nieuwbouw brede school met 12 groepen, kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang
Architect
Ronald de Rooij en Jasper de Wert
Realisatie
Medio 2023
Locatie
Hoogwakersbosstraat 22, Noordwijk

Begin 2021 won Topos de aanbesteding voor de nieuwbouw brede school Noordwijk aan Zee. Hier zal de fusieschool Zeehonk-Wakersduin samen met Kinderdagopvang Pinokkio samen doorgaan als brede school voor kinderen van 0 tot 12 jaar.
De nieuwbouw heeft een compact ontwerp met grote leerpleinen, een multifunctionele ruimte met tribunetrap en een speellokaal. Bijzonder is het dakterras en de buitenpatio met groenvoorzieningen en waar mogelijk buiten les kan worden gegeven. Het ontwerp is sterk geïnspireerd door de locatie door gebruik te maken van de genius loci, de ziel van de plek. De gele bakstenen en afgeronde hoeken in metselwerk verwijzen naar het duinlandschap en de nabijheid van de zee, kenmerkend voor Noordwijk. Het helmgras maakt deze verwijzing af en draagt tevens bij aan de natuurinclusiviteit van het gebouw.
De brede school wordt gasloos met PV-panelen op het dak uitgevoerd. Daarnaast wordt de school met uitstekende luchtdichtheid gebouwd en goed geïsoleerd, waarmee de school, naast Frisse Scholen, zal voldoen aan de ENG-eisen.

  • Topos - Brede school Noordwijk aan Zee
  • Topos - Brede school Noordwijk aan Zee
  • Topos - Brede school Noordwijk aan Zee
  • Topos - Brede school Noordwijk aan Zee

Gerelateerde Projecten


Julianaschool Rijssen - Topos

Nieuwbouw Julianaschool Rijssen

Nieuwbouw Prins Willem Alexanderschool Tiel