Nieuwbouw brede school De Lotus Nieuwegein

Opdrachtgever
Gemeente Nieuwegein
Omvang
Nieuwbouw 3 basisscholen, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en peuterspeelzaal
Architect
Sander Kreijns
Realisatie
2013
Locatie
Lupinestraat, Nieuwegein

In het Lotusplantsoen, op de hoek van de Lupinestraat en de Zonnebloemstraat te Nieuwegein, is brede school De Lotus gerealiseerd. De brede school is een kindercentrum met drie basisscholen (p.c. basisschool Willem Alexander, r.k. basisschool De Tweeklank en openbare basisschool ZieZo), kinderdagverblijf De vrije Vogels en buitenschoolse opvang/peuterspeelzaal Kind &co.
Stedenbouwkundig is de school een herkenbaar baken bij de entree van de wijk. De school is uitgewerkt als een object in het park met een eigen identiteit. Het is alzijdig georiënteerd en zodanig vormgegeven dat het zicht op het park is gebleven. Veel aandacht is besteed aan de sfeer van het kindercentrum dat open, uitnodigend, geborgen, kleurrijk en prettig is vormgegeven. Het is een gezonde (Frisse school, klasse B), veilige en duurzaam school. Architectonisch is een onderscheid tussen de gevel van de verdieping en de begane grond. Op de verdieping is de gevel gemetseld met een donkere gevelsteen en heeft het een gesloten karakter terwijl de begane grond opgebouwd is uit puien met veel glas en kleurrijke beplating.

Het project is met alle adviseurs in één model en in de zelfde software volgens de BIM methodiek uitgewerkt. Door alle informatie van de architect, constructeur en installatieadviseur in één model bij elkaar te brengen, is direct zichtbaar waar de knelpunten zitten en kunnen ze snel opgelost worden. Deze werkwijze is zeer doelmatig, de faalkosten zijn minimaal. Topos had de coördinatie, wat verantwoordelijkheid betekent in elke fase, voor de juiste input en afstemming met alle partijen. Een intensief traject dat er voor zorgt dat er efficiënt en doelmatig gewerkt wordt. Niet alleen in de voorbereiding maar zeker ook in de uitvoering. Het resultaat is een gezond, veilig, functioneel en duurzaam gebouw.

  • Brede school De Lotus Nieuwegein - Topos

Gerelateerde Projecten


Beweegschool De Twijn - Topos

Nieuwbouw Integrale ‘Beweegschool’ De Twijn

St. Franciscusschool Bennebroek - Topos

Nieuwbouw De Franciscus Bennebroek