Kindcentrum Valkenbos Den Haag

Opdrachtgever
De Haagse Scholen
Omvang
4450 m2
Architect
Atelier Pro
Realisatie
2013

Op deze wijze ging er geen informatie verloren.

Op de nieuwe locatie waren al twee Montessorischolen gesitueerd. Omdat nieuwe huisvesting noodzakelijk was, is besloten om samen een brede school te vormen met een kinderdagverblijf en buitenschoolse opvang. Tevens was een gymzaal in het nieuwe gebouw gewenst. Om al deze wensen mogelijk te maken op de krappe stadslocatie, is gekozen om een deel van de ruimtes voor beide scholen te verweven en de ruimten voor buitenschoolse opvang te verspreiden over de school. Hierdoor kunnen de scholen overdag de ruimten van de BSO gebruiken en vice versa.

Bij dit project was door Atelier Pro al een bouwkundige BIM model opgesteld in samenwerking met de constructeur. In opdracht van R.A. van Leeuwen heeft Topos vervolgens op basis van dit model een uitvoeringsgereed model opgesteld en daaruit de werktekeningen gegenereerd. Op deze wijze ging er geen informatie verloren, kon er vrij snel gestart worden met de uitvoering en konden we de aannemer faciliteren in het gebruik van het BIM.

Gerelateerde Projecten


Vogelvlucht ESA ESTEC - Topos

Nieuwbouw IMF ESA-ESTEC Noordwijk

De Stadhouders Den Haag