Develstein College – Zwijndrecht

Status
Gerealiseerd
Opdrachtgever
Chr. Scholengemeenschap Develstein College te Zwijndrecht
Omvang
uitbreiding met 13 groepen, aula en sporthal
Architect
Ronald de Rooij
Locatie
Zwijndrecht

Het Juniorcollege van het Develsteincollege vormt een uitbreiding van het complex op de locatie waar voorheen drie sportzalen met kleedruimten waren gelegen. Door de realisatie van een nieuw sportcomplex op het terrein waren de sportzalen overbodig geworden. De behoefte brugklasleerlingen een eigen vertrouwde omgeving te bieden heeft geleid tot een Juniorcollege met een eigen fietsenstalling, een eigen entree, een eigen aula en eigen lokalen. Waar voorheen deze zijde van het gebouw werd bestempeld als een achterkant, vormt het door de komst van het sportcomplex nu een voorzijde.
Het Juniorcollege geeft het Develsteincollege een moderne eigentijdse uitstraling die aansluit bij de belevingswereld van jongeren.
Het nieuwbouwgedeelte schurkt aan tegen het bestaande complex. Met respect voor de bestaande architectuur in betonsteen met horizontale raamstroken, is in de nieuwbouw gewerkt met vezelplaten in antraciet en lichtgrijs. Entree en de aula zijn uitgevoerd met veel glas en vormen daarmee het meest representatieve deel van de uitbreiding.

Het interieur kenmerkt zich door een uitbundig kleurgebruik in vloerafwerking, wandafwerking en meubilair. Daar waar de nieuwbouw aansluiting vindt aan de bestaande school zijn diverse studieruimten en de mediatheek ingericht. De scheiding van het Juniorcollege met de rest van de school is zeker niet heel strikt. Op diverse plekken vloeien de ruimten voor de jongste leerlingen over in ruimten voor oudere leerlingen. Dit geeft de leerlingen de gelegenheid op eigen wijze zich thuis te gaan voelen in het Develsteincollege. De bestaande en nieuwe aula zijn van elkaar gescheiden met mobiele paneelwanden en samen te voegen waardoor de gebruikswaarde aanzienlijk vergroot.

Gerelateerde Projecten


Mackayschool Meppel

Hofstede college Den Haag