Branding Wellant scholen

Branding Wellant - Topos
Opdrachtgever
Wellant College
Omvang
Branding diverse Wellant scholen
Architect
Kees Jongelie, Marco de Jong
Realisatie
2014
Locatie
Divers

Het Wellantcollege is een toonaangevende, professionele onderwijsinstelling met 27 vestigingen in Noord-Holland, Zuid-Holland en Midden-Nederland verdeeld over 23 vmbo locaties en 11 mbo locaties. Tot voor kort werd er bij groot onderhoud aan een gebouw steeds per project een oplossing bedacht en waren de verschillende scholen niet als Wellantschool herkenbaar.
Topos heeft voor Het Wellantcollege een document met richtlijnen ontwikkeld waarin materialen en kleuren beschreven zijn voor de verschillende ruimten. Basis is de huisstijl; een fris palet met kleuren in het blauwe, groene en grijze spectrum waarbij het MBO een blauw en het VMBO een groen accent heeft. Het ‘basisdocument afwerking interieur-exterieur’ vormt de basis bij de uitvoering van groot onderhoud aan de gebouwen van Wellant. Op deze wijze is de kwaliteit voor alle scholen vastgelegd, vormen ze een eenheid en worden discussies over materialen of kleuren voorkomen.
Na de ontwikkeling van het document heeft Topos voor een aantal Wellant scholen verschillende inrichtingsvoorstellen gemaakt, variërend van een complete interne verbouwing tot het vervangen van vloeren en schilderen van de wanden. Elke oplossing is uniek maar herkenbaar; wanneer je de school binnenkomt, weet je direct dat je in een “Wellantschool” bent.

  • Branding Wellant - Topos
  • Branding Wellant - Topos
  • Branding Wellant - Topos
  • Branding Wellant - Topos
  • Branding Wellant - Topos
  • Branding Wellant - Topos

Gerelateerde Projecten


Emmausschool Leidschendam - Topos

Uitbreiding Samenwerkingsschool (SWS) Emmaüs Leidschendam

Valkenheuvel Driebergen