OPDRACHTGEVER: Burgland Projectontwikkeling, Vierstroom, Groen Wonen Vlist
OMVANG: Nieuwbouw woonzorgcomplex met 34 koopappartementen, 20 huurappartementen, 4 PG woongroepen en zorgondersteunende voorzieningen
ARCHITECT: Ronald de Rooij
REALISATIE: 2011
LOCATIE: Kievitslaan, Stolwijk

Woonzorgcomplex Wilgenhoven is gelegen op de locatie van het voormalige verzorgingshuis Stolwaard met de naastgelegen woningen aan de Lijsterhof. De transformatie van de locatie heeft geresulteerd in een complex met een grote diversiteit aan woningen en functies. De Kievitslaan en Jan Steenlaan vormen wijkontsluitingswegen binnen Stolwijk. De Bilwijkerweg is een uitvalsweg richting Haastrecht. Op de driesprong van deze wegen vormt een gekromd bouwblok met koopappartementen een nieuwe pleinruimte waaraan de hoofdentrees van de voorzieningen en de appartementen zijn gelegen. Aan de andere zijde liggen twee bouwblokken met huurwoningen welke een patio en een binnentuin insluiten.

Met respect voor de bestaande omgeving is de architectuur van het complex modern. Door de verschillende bouwblokken los van elkaar te houden wordt aangesloten op de maat en schaal van de omgeving. Op de plek waar de meeste ruimte wordt gecreëerd, op de hoek van de Kievitslaan en de Jan Steenlaan, vormt het gebouw een hoog markant punt met op de begane grond ruimte voor verhuur aan zorg gerelateerde ondernemers. Zowel de koopappartementen als de huurappartementen van de woningbouwvereniging hebben eigen entree’s voor de eigen bewoners.

Woonzorgcomplex, zorgcomplex, wooncomplex, wonen met zorg, woongroepen, kleinschalige PG woonvoorziening, PG woongroep, koopappartementen, huurappartementen, wooncomplex, woonzorgcomplex, zorgcomplex, wooncomplex, wonen met zorg, woongroepen, kleinschalige PG woonvoorziening, PG woongroep, koopappartementen, huurappartementen, wooncomplex, woonzorgcomplex, zorgcomplex, wooncomplex, wonen met zorg, woongroepen, kleinschalige PG woonvoorziening, PG woongroep, koopappartementen, huurappartementen, wooncomplex.