OPDRACHTGEVER: Habion
OMVANG: Nieuwbouw woonzorgcomplex met 23 appartementen en zorgvoorzieningen
ARCHITECT: Kees Jongelie
REALISATIE: 2008
LOCATIE: Ds. Herman Pollaan, Werkhoven

Omdat het oude verzorgingshuis Krommerijnhof niet meer voldeed aan de eisen van deze tijd en om in Werkhoven een woonvoorziening voor ouderen te behouden, heeft Topos een woonzorgcomplex ontworpen met 23 appartementen, onderverdeeld in 12 huur- en 11 koopappartementen.

Het gebouw vormt de wand van een plein met grote bomen en uitzicht op de kerk en heeft een statige uitstraling. De woningen zijn georiënteerd op het plein vanwege de grote levendigheid aan de voorzijde en het mooie uitzicht. Ze worden aan de achterzijde van het gebouw ontsloten door een binnengang. Op de dakverdieping bevinden zich zes ruime appartementen, elk bijzonder door zijn vorm. Een opvallend detail is de transparant blauwe glazen balkonafscheiding. Het geeft het project een eigentijds accent.

Dorps wonen, wonen voor ouderen, ouderenhuisvesting, zorgcomplex, woonzorg, wonen met zorgvoorziening, seniorenwoningen, seniorenhuisvesting, dorps wonen, wonen voor ouderen, ouderenhuisvesting, zorgcomplex, woonzorg, wonen met zorgvoorziening, seniorenwoningen, seniorenhuisvesting, dorps wonen, wonen voor ouderen, ouderenhuisvesting, zorgcomplex, woonzorg, wonen met zorgvoorziening, seniorenwoningen, seniorenhuisvesting.