OPDRACHTGEVER: Woonzorg Nederland
OMVANG: Uitbreiding met zorgboulevard, 8 groepswoningen PG, hospice en 30 ouderenappartementen
ARCHITECT: Marco de Jong en Kees Jongelie
REALISATIE: 2013
LOCATIE: Gansfortstraat 4,  Wijk bij Duurstede

Het bestaande Ewoud en Elisabeth Gasthuis is uitgebreid tot een zorgcomplex waarin zorg en wonen op een bijzondere wijze bij elkaar gebracht zijn. Op de begane grond is een zorgboulevard met vele verschillende voorzieningen ontworpen. In de boulevard zijn onder andere ondergebracht: een huisartsenpost, dagopvang, een grand café met restaurant, ruimte voor stichting welzijn ouderen, Vitras, een winkel, een zorgloket, kinderopvang enzovoort. De boulevard vormt de verbinding tussen het oude met het nieuwe gebouw.
Op de verdiepingen van de nieuwbouw zijn in 4 bouwlagen per laag twee verpleegunits met ieder zes wooneenheden gerealiseerd. De woningentrees en de voorzieningen voor de woongroepen liggen tussen beide units in. Naast deze kleinschalige groepswoningen bevinden zich 30 zelfstandige ouderenappartementen. Dit complex heeft een eigen toegang en is tevens gekoppeld aan het zorgcentrum zodat er zorg op afroep geleverd kan worden. Twee van deze appartementen zijn ingericht als hospice. Het woonconcept is gebaseerd op het WoonVitaal concept. Hierin is flexibiliteit ingebouwd waardoor een appartement omgebouwd kan worden tot een verpleegunits en vice versa.
De verschillende functies in de zorgboulevard zijn ondergebracht in een natuurstenen plint. De gemetselde blokken met de verschillende appartementen sluiten in beeld en schaal aan bij de bebouwing in de omgeving. Het loopt af van een hoog volume aan de voorzijde naar lagere blokken aan de achterzijde waarbij één bouwblok in hout is vormgegeven. Het gebouw is op een logische wijze ingepast, alsof het er altijd gestaan heeft.

Zorgboulevard, zorglandschap, zorgwonen, wonen met zorg, woonzorgcomplex, uitbreiding. duurzame zorg, zorgboulevard, zorglandschap, zorgwonen, wonen met zorg, woonzorgcomplex, uitbreiding. duurzame zorg, Zorgboulevard, zorglandschap, zorgwonen, wonen met zorg, woonzorgcomplex, uitbreiding. duurzame zorg.