OPDRACHTGEVER: Lucas Onderwijs
OMVANG: Uitbreiding met ruim 800 m2 voor lokalen, speellokaal, aula en diverse activiteitenruimten
ARCHITECT: Kees Jongelie
REALISATIE: 2017
LOCATIE: Leenkamp 15

Het gebouw van de Emmaüsschool was te klein. Eerder waren er al een aantal tijdelijke lokalen bijgeplaatst, maar er moest een structurele oplossing komen. Ze misten ook een echte aula voor bijeenkomsten en activiteiten. Die vonden plaats in het speellokaal. Daarnaast gaf de directeur aan nog een andere ambitie te hebben. Om hem te citeren: ‘Wij willen in gezamenlijkheid met de Stichting Vlietkinderen, die ook nieuwbouw wil plegen, een multifunctioneel gebouw neerzetten die zowel door de Samenwerkingsschool Emmaüs tijdens schooluren als Vlietkinderen na schooltijd gebruikt kan worden’.

Met de uitbreiding is de school op de begane grond uitgebreid met een lokaal en aansluitend een verdiept speellokaal en aula. Het podium in de aula ligt weer op het niveau van het plein. Openslaande deuren verbinden beiden met elkaar. Op de verdieping is de koppeling met het kinderdagverblijf tot stand gekomen. Op deze laag heeft een uitbreiding plaatsgevonden met drie lokalen voor de bovenbouw, een atelier en een kook- multimediaruimte. Deze ruimten worden door beide organisaties gebruikt.