OPDRACHTGEVER: Marente
OMVANG: Transformatie dienstruimten verzorgingshuis tot gezondheidscentrum met huisartsenpraktijk en fysiotherapiepraktijk
ARCHITECT: Ronald de Rooij, Misha Breuer
REALISATIE: 2016
LOCATIE: Piet Heinlaan 42, Oegstgeest

Met de transformatie van het voormalige verzorgingshuis Hofwijck te Oegstgeest is het oorspronkelijke deel met recreatieruimten getransformeerd naar een huisartsenpraktijk en een praktijk voor fysiotherapie. Het ontwerp voor de transformatie is gemaakt door Topos, Studio Breuer ontwierp het interieur van de praktijkruimten.
In de huisartsenpraktijk vormt de wachtruimte het ‘centrale plein’ van de praktijk. Hierin is de oorspronkelijke kapconstructie zichtbaar gebleven. De behandelruimten liggen rondom de wachtruimte. De indeling is het resultaat van de persoonlijke wensen van de opdrachtgevers en heeft een wat ongebruikelijke routing voor een huisartsenpraktijk. De praktijk heeft echter een heldere organisatie van functies met een prettige sfeer, behoud van de efficiënte structuur en korte looplijnen.
In de fysiotherapiepraktijk zijn de verschillende behandelkamers en een grote oefenruimte door middel van een centrale gang met elkaar verbonden. Door het gebruik van grote puien komt het daglicht binnen in de gang en is er visueel contact met de behandelkamers.

Transformatie, gezondheidscentrum, huisartsenpraktijk, medisch centrum, duurzame renovatie, revitalisatie, renoveren, transformatie, gezondheidscentrum, huisartsenpraktijk, medisch centrum, duurzame renovatie, revitalisatie, renoveren, transformatie, gezondheidscentrum, huisartsenpraktijk, medisch centrum, duurzame renovatie, revitalisatie, renoveren.