OPDRACHTGEVER: Lucas Onderwijs
OMVANG: Transformatie gymzaal tot multifunctionele ruimte en realisatie technieklokalen
ARCHITECT: Kees Jongelie
REALISATIE: 2010
LOCATIE: Populierstraat 109, Den Haag

Het Christelijk college De Populier in Den Haag is een compacte, naar binnen gerichte school uit 1925 gelegen in een woonomgeving. Twee patio’s op de verdieping zorgen voor extra licht in de verschillende ruimtes. De school mistte een kloppend hart, een aula waar je elkaar ontmoet en bijeenkomsten kan houden. De oplossing moest intern gevonden worden. In de school waren twee inpandige gymzalen. Uit onderzoek bleek dat één voldoende was. De andere gymzaal is daarom omgebouwd en gekoppeld aan de naastgelegen kantine. Door de schuifdeuren te sluiten zijn beide ruimtes los van elkaar te gebruiken. De hoge ruimte hebben we benut door er een insteekverdieping te maken. Naast deze ingreep zijn technieklokalen op de verdieping ingepast en kleine interne aanpassingen doorgevoerd.

Duurzaam, voortgezet onderwijs, school , gedeeltelijke transformatie, duurzame school, onderwijsgebouw, renovatie, verbouw, duurzaam, voortgezet onderwijs, school , gedeeltelijke transformatie, duurzame school, onderwijsgebouw, renovatie, verbouw, duurzaam, voortgezet onderwijs, school , gedeeltelijke transformatie, duurzame school, onderwijsgebouw, renovatie, verbouw.