OPDRACHTGEVER: Woonzorg Nederland
OMVANG: Renovatie verzorgingshuis en transformatie plint
ARCHITECT: Marco de Jong
REALISATIE: 2014
LOCATIE: Gansfortstraat 4,  Wijk bij Duurstede

Na een geslaagde uitbreiding van het Ewoud en Elisabeth Gasthuis in Wijk bij Duurstede heeft Topos ook de renovatie van het bestaande gebouw mogen verzorgen. De renovatie richtte zich met name op het onderbrengen van een kinderdagverblijf in een bestaande zorgvleugel en het verbeteren van de gedateerde gevel.
De inpassing van het kinderdagverblijf heeft het gebruik van het complex een mooie impuls gegeven. De levendigheid van de kinderen is duidelijk aanwezig, zowel binnen als buiten. Frisse kleuren markeren hun speelgebied en raampartijen op hoogte van het kind zorgen voor een passend interieur.
De bovenliggende appartementen stralen weer door een gekeimde gevel met witte aluminium raamkaders. De raamkaders verbergen de gedateerde betonlateien en geven een nieuw karakter aan de gevel.

Duurzaam, verzorgingshuis, transformatie, kinderopvang, huisartsenpraktijk, renoveren, duurzaam, verzorgingshuis, transformatie, kinderopvang, huisartsenpraktijk, renoveren, duurzaam, verzorgingshuis, transformatie, kinderopvang, huisartsenpraktijk, renoveren.