Nieuwbouw TOD-gebouw Rotterdam

Opdrachtgever
De Vries en Verburg Stolwijk
Omvang
Nieuwbouw Technisch Onderhoud Dienst gebouw 7700 m2 bvo
Architect
Kees Jongelie
Realisatie
- n.t.b.

Rotterdam Short Sea Terminals(RST) is een bedrijf wat containers, tanks en ander materieel overslaat die hoofdzakelijk vallen binnen de Short Sea sector. RST wil een nieuw en duurzaam Technisch Onderhoud Dienst gebouw (TOD-gebouw) realiseren ter vervanging van het huidige gebouw. Het onderhoud wordt voornamelijk uitgevoerd aan de equipment wat gebruikt wordt op de terminal, buiten de containerkranen zijn dit ook o.a. reachstackers, heftrucks, containerliften en terminaltrekkers.

Het is een robuust gebouw. Het heeft een betonnen plint als basis die tevens een aanrijdbeveiliging is. Opvallend is het hoge volume met overheaddeur. Hier vindt het onderhoud van de containerliften plaats. Stalen profielplaten in verschillende kleuren geven het gebouw een maat en schaal die past bij het technische karakter en de haven.

In opdracht van de aannemer De Vries en Verburg heeft Topos een passend en goedgekeurd ontwerp voor de nieuwbouw gemaakt. Gezien recente ontwikkelingen in de haven is het de vraag of het tot realisatie komt.

  • TOD Gebouw RST - Topos
  • TOD Gebouw RST - Topos
  • TOD Gebouw RST - Topos

Gerelateerde Projecten


Kulturhus De Essenburcht Kootwijkerbroek - Topos

Nieuwbouw Kulturhus De Essenburcht Kootwijkerbroek

Gezondheidscentrum in woonzorgcomplex Hofwijck - Topos

Transformatie tot gezondheidscentrum bij Hofwijck Oegstgeest