De Nieuwe Gymzaal

De Nieuwe Gymzaal - Topos
Opdrachtgever
InFit Beweegconcepten
Omvang
Nieuwbouw gymzaal 636 m2
Architect
Ronald de Rooij i.s.m. Pim Scherpenzeel
Realisatie
2021
Locatie
n.t.b.

Het bouwen en inrichten van gymzalen gaat al decennialang op dezelfde traditionele manier. Alle ca. 5.500 gymzalen in Nederland zien er hetzelfde uit en voldoen niet meer aan de eisen en wensen van de moderne gebruiker. In opdracht van InFit Beweegconcepten heeft Topos, in samenwerking met ‘beweegexpert’ en specialist op het gebied van sporttechnische inrichten Pim Scherpenzeel van Scherp AdviesDe Nieuwe Gymzaal ontworpen: een innovatief totaalconcept voor de bouw en inrichting van een gymzaal.

Meer beweegruimte
Een gymzaal moet in de eerste plaats een plek zijn waar bewogen moet worden. En dat betekent dat er ook ruimte moet zijn om te bewegen. En niet alleen in het daarvoor aangegeven veldje, maar ook aan de muren, in de hal, in de kleedkamers, op de tribunes en in de berging. Daarom hebben we onze gymzaal zo ingericht dat er overal bewogen kan en mag worden. De Nieuwe Gymzaal kent geen standaarden maar is altijd volledig afgestemd op de toekomstige gebruikers. Helemaal op maat en daarom beter verhuurbaar. De Nieuwe Gymzaal herbergt ruim twee keer zoveel beweegruimte als in een traditionele gymzaal op vrijwel dezelfde footprint.

Afgestemd op gebruikers
Traditionele gymzalen worden vaak gebouwd en ingericht volgens een ouderwetse standaard die enkel gericht is op lichamelijke opvoeding. Ze zijn daarom overal hetzelfde en niet voldoende gericht op verhuur aan derden. Onze visie is simpel: ga niet uit van een standaardinrichting, maar richt iedere gymzaal voor specifieke gebruikers in. In de ene gymzaal staan fitnessapparaten, in de andere ligt een dojovloer en in een derde hangen boksballen aan de wanden.

Duurzaam en circulair
Een gymzaal naast een sportieve ook een maatschappelijke functie in de wijk of gemeente. En we willen ook graag dat we het milieu zo min mogelijk belasten tijdens de bouw en het gebruik van onze zaal. Daarom is het ontwerp van De Nieuwe Gymzaal grotendeels circulair, plaatsen we zonnepanelen die energie terug kunnen geven aan de wijk en is het gebouw volledig gasloos.

Momenteel wordt met diverse gemeente gesproken over het realiseren van dit innovatieve concept in hun gemeente. Het concept is mede tot stand gekomen dankzij de kennis en knowhow van Vintis Installatieadviseurs en De Vries Konstruktieburo.

  • De Nieuwe Gymzaal - Topos
  • De Nieuwe Gymzaal - Topos
  • De Nieuwe Gymzaal - Topos
  • De Nieuwe Gymzaal - Topos
  • De Nieuwe Gymzaal - Topos
  • De Nieuwe Gymzaal - Topos
  • De Nieuwe Gymzaal - Topos
  • De Nieuwe Gymzaal - Topos
  • De Nieuwe Gymzaal - Topos
  • De Nieuwe Gymzaal - Topos

Gerelateerde Projecten


Multifunctionele ruimte Da Vinci College Leiden

Nieuwbouw TOD-gebouw Rotterdam