OPDRACHTGEVER: Particulier
OMVANG: Nieuwbouw particulier woonhuis
ARCHITECT: Piet Jan Versluis
REALISATIE: 2008
LOCATIE: Woerden

De woning is onderdeel van een strook met vrije kavels. De regels waren beperkt: bouwhoogte en volume was vastgelegd maar daarbinnen waren er verder geen voorwaarden. In nauwe samenwerking met de opdrachtgevers is een ontwerp gemaakt voor een zogenaamde ‘kadewoning’, een zelfstandige woning met aan de noordzijde een waterpartij en aan de zuidzijde een ommuurde tuin met een tweetal parkeerplaatsen. De kavel bevindt zich aan de kop van de strook, zodat er aan de westzijde een vrij uitzicht is over een plantsoen en gebruik kan worden gemaakt van grote ramen in de zijgevel. Deze zijn vormgegeven als een grote erker die over meerdere verdiepingen licht diep in de woning brengt. Om het hoogteverschil met het water te overbruggen, heeft de woonkamer een split-level. Het huis zelf is vormgegeven als een compact volume met een zadeldak. Ramen liggen diep in de gevel en zorgen voor ruimtelijkheid van de gevel. Goten en hemelwaterafvoeren liggen binnen het volume en zorgen daarmee voor een strakke verschijningsvorm.

Particuliere woning, particuliere opdrachtgever, vrije kavels, opdrachtgeverschap, kadewoning, wonen aan het water, particuliere woning, particuliere opdrachtgever, vrije kavels, opdrachtgeverschap, kadewoning, wonen aan het water, particuliere woning, particuliere opdrachtgever, vrije kavels, opdrachtgeverschap, kadewoning, wonen aan het water.