OPDRACHTGEVER: Gemeente Nissewaard
OMVANG: Nieuwbouw ruim 2000 m2
ARCHITECT: Ronald de Rooij
REALISATIE: medio 2021
LOCATIE: Voorweg 9B, Spijkenisse

Het stadsbeheer in de gemeente Nissewaard was in de loop der jaren georganiseerd geraakt op vier verschillende plekken binnen de gemeente. De nieuwbouw op één van deze locaties vervangt de vaak verouderde vestigingen op de andere locaties. De kantoorfuncties worden samengevoegd, er wordt voorzien in één werkplaats, één opslaghal en een groot opslagterrein.

Op de bestaande locatie is een kantine gebouw aanwezig wat in gebruik is geweest bij werk/leer bedrijf Voorne-Putten Werkt. Het bestaande gebouwtje vormt het uitgangspunt voor de nieuwbouw en behoudt zijn functie als kantine voor de nieuwe vestiging.

Bij het ontwerp van de nieuwbouw is de vormgeving van het bestaande gebouwtje in combinatie met de naastgelegen boerderij leidend geweest. Het concept van een boerderij met verschillende schuren vormt de basis. Het representatieve kantoordeel herbergt een langgerekte vide over 2 lagen. De hieraan gelegen kantoorruimten oriënteren zich op de naastgelegen boomgaard. Vanuit het kantoordeel zijn de kantine en de werkplaatsen direct toegankelijk.

De zwarte houten delen van het bestaande kantinegebouwtje zijn in de vormgeving doorgezet in de nieuwbouw en gecombineerd met rood genuanceerd metselwerk. De nieuwbouw wordt gasloos en energieneutraal.

De nieuwbouw is aanbesteed en zal halverwege 2021 gereed zijn.