OPDRACHTGEVER: Stichting Jong Leren
OMVANG: Nieuwbouw 8-klassige basisschool
ARCHITECT: Ronald de Rooij
REALISATIE: 2014
LOCATIE: Kerklaan 6, Bennebroek

In de oude kern van Bennebroek, nabij de katholieke kerk van de St. Jozefparochie is nieuwbouw gepleegd voor de St. Franciscusschool. Met uitzondering van het monumentale oude deel is het oude gebouw op deze locatie geheel gesloopt. Het oudste bouwdeel, wat bescherm dorpsgezicht is, is bewaard gebleven en herbestemd voor kinderopvang.
De nieuwbouw is compact van opzet zodat meer buitenruimte is vrijgehouden op de locatie. Met een golvend aflopend sedumdak over de school reageert de gebouwmassa op het naastgelegen woonzorgcentrum Meerleven. De gebouwmassa van Meerleven bouwt af richting de school. Het dak van de school pakt deze lijn op, golft omhoog en weer terug richting de groene ruimte aan de voorzijde van de school. Het groene dak van de school versterkt het groene karakter van de locatie en vormt vanuit Meerleven de 5e (groene) gevel van de school. Het groendak draagt bij aan het verminderen van de warmtelast in de school. Ieder lokaal van de school is voorzien van CO2 gestuurde balansventilatie waardoor er een prima binnenklimaat in de school is. Met de roodbruine tint van het metselwerk voegt de school zich op de locatie tussen de omliggende gebouwen in aardtinten. Variërend geplaatste erkerkozijnen en de zilverkleurige golvende dakrand dragen bij aan het speelse karakter van deze 8-klassige basisschool.

Primair onderwijs, duurzame school , nieuwbouw school, duurzaam groen dak, onderwijsgebouw, decentrale ventilatie, frisse school, frisse scholen, primair onderwijs, duurzame school , nieuwbouw school, duurzaam groen dak, onderwijsgebouw, decentrale ventilatie, frisse school, frisse scholen.