OPDRACHTGEVER: Gemeente Etten-Leur
OMVANG: Nieuwbouw Integraal Kindcentrum: 20 klassige basisschool, buitenschoolse opvang, gymzaal, peuterspeelzaal en kinderdagverblijf
ARCHITECT: Sander Kreijns
REALISATIE: 2017
LOCATIE: Kerkwerve, Etten-Leur

De opdracht voor het Integraal Kindcentrum Etten Leur is voortgekomen uit een niet-openbare Europese aanbesteding die in september 2014 door Topos werd gewonnen. Het integraal kindcentrum is circa 3600 m2 groot, en telt 20 lokalen, gemeenschappelijke ruimtes, een gymzaal, een peuterspeelzaal en een kinderdagverblijf. Het staat aan de Kerkwerve waar voorheen de Heilig Hartkerk heeft gestaan. De kerk had een karakteristieke en beeldbepalende functie in de wijk, en is de inspiratie geweest voor het ontwerp. De getrapte opbouw, de architectuur en plattegrond van de brede school refereren naar de kerk. Het gebouw heeft 2 “gezichten”. Aan de Kerkwerve manifesteert het zich als een belangrijk gebouw in de wijk met een monumentale en formele voorgevel. Aan de “achterkant” waar de entrees van de brede school liggen heeft het gebouw de schaal, maat en uitstraling van een school. Het schoolplein geeft toegang tot alle functies binnen het gebouw. Tevens is vanaf het plein de (afsluitbare) speelplaats op het dak bereikbaar. Vanaf dit niveau zijn de groepsruimten op de 1e en 2e verdieping rechtstreeks toegankelijk. Door deze logistiek ontstaat er een grote rust in het gebouw.

school, onderwijs, duurzaam, brede school, primair onderwijs, nieuwbouw school, integraal kindcentrum, frisse school, frisse scholen, school, duurzaam, onderwijs, brede school, primair onderwijs, nieuwbouw school, integraal kindcentrum, frisse school, frisse scholen.