OPDRACHTGEVER: Maasdelta groep
OMVANG: Nieuwbouw 106 appartementen en multifunctionele accommodatie
ARCHITECT: Kees Jongelie
REALISATIE: 2009
LOCATIE: Burgemeesterswijk

Het project is een onderdeel van de nieuwe Burgemeesterswijk in Maassluis die geherstructureerd wordt en ligt aan de nieuwe dr. Jan Schoutenlaan. Het appartementencomplex bestaat uit in totaal 106 huurwoningen, variërend in typologie en grootte, met maisonnettes en verschillende appartementen waardoor er binnen de blokken een grote woningdifferentiatie is. De woningen op de begane grond worden vanaf de straat aan de parkzijde ontsloten, terwijl de overige woningen hun entree hebben aan de galerij aan de achterzijde. In de toren liggen er steeds 4 woningen op één laag rond een centraal trappenhuis. Bijzonder zijn de twee maisonettes op de kop van het blok. Deze woningen zijn gekoppeld en daar is een woonvoorziening voor de Stichting Pameijer gerealiseerd.
Onder een groot deel van het complex is een kelder waarin geparkeerd wordt en de bergingen liggen van de woningen. In het complex is een multifunctionele accommodatie opgenomen met als programma: basisschool (16 klassen), buitenschoolse opvang, kinderdagverblijf, bureau voor jeugd en gezin.
Het wooncomplex bestaat uit twee langsblokken en een toren die samen met de eerder gerealiseerde naastgelegen woonblokken, de formele begrenzing van het nieuwe park vormen. In nauw overleg met de andere architecten is het beeld bepaald, waarbij de klassieke crescent met zijn karakteristieke gevel het inspirerende voorbeeld was. Kenmerkend is het ritme van de kolommen die in alle blokken langs het park doorloopt. Deze kolommen staan op een plint van verspringend metselwerk en wordt beëindigd met een lijst gevormd door horizontale prefab betonnen banden met een doorgaande kozijnstrook. Door dezelfde steen toe te passen als in de al gerealiseerde projecten aan het park, ontstaat er een mooie, doorgaande wand die het park begrenst. De twee woonblokken en toren worden door een opgetild, doorgaand lint met woningen verbonden. Dit deel heeft een meer horizontale, neutrale architectuur. De multifunctionele accommodatie ligt in twee lagen onder de woontoren.