SOORT PROJECT: Nieuwbouw hotel
OPDRACHTGEVER: Vastint
ARCHITECT: JHK Architecten
OMVANG: ca. 6.500 m2, 172 hotelkamers
BOUWER: De Vries en Verburg Bouw B.V.
REALISATIE: 2020

Op bedrijventerrein ‘Rotsoord’ realiseert De Vries en Verburg een een Utrechtse vestiging van het boetiekhotel Moxy. Moxy is een label van Marriott International. Voormalig bedrijventerrein Rotsoord is volop in ontwikkeling en het nieuwe station Vaartsche Rijn koppelt dit gebied aan het nationale spoornetwerk.
Het gebouw met een alzijdige en transparante plint bevinden zich de lounge, fitnessruimte en lobby van het hotel. Aan de waterkant is een beperkt terras voor hotelgasten. Alle faciliteiten van het gebouw, zoals technische ruimtes, installaties en afvalopslag zijn onopvallend opgenomen en weggewerkt in het gebouw. Op de hoger gelegen verdiepingen zijn 172 hotelkamers, waarvan er een aantal geschikt is voor gebruik door mindervaliden.

Het gebouw kent een uitzonderlijke constructie en bouwmethodiek. De kamers worden als houten elementen aangeleverd en in het werk worden gestapeld op een betonnen onderconstructie. Deze methodiek zorgt voor een korte bouwperiode en beperkte overlast voor de omwonenden gedurende de bouw. Topos was verantwoordelijk voor de complexe BIM-coördinatie van de geprefabriceerde onderdelen. De onderdelen, afkomstig van verschillende buitenlandse leveranciers, dienen op de bouw naadloos in elkaar te passen.

Bij de realisatie wordt gestreefd naar een LEED Gold duurzaamheidslabel

(artist impressions: JHK, foto’s: De Vries en Verburg)