OPDRACHTGEVER: Gemeente Gouda
OMVANG: Nieuwbouw 470 m2 gymzaal met kleedruimten
ARCHITECT: Marco de Jong
REALISATIE: 2016
LOCATIE: Gerard Leeustraat 2, Gouda

Voor de wijk Korte Akkeren in Gouda ontwierp Topos een nieuwe sportvoorziening die past in de jaren ‘30 bakstenen-architectuur van de wijk. Naast het bestaande gebouw van voetbalvereniging O.N.A. is het nieuwe bakstenen gebouw van de gymzaal gerealiseerd met eenzelfde dakvorm en kenmerkende gootdetaillering. De metselwerk gevels zijn zorgvuldig gedetailleerd met duidelijke profileringen. De terug liggende vlakken zijn voorzien van sportsilhouetten die het gebruik van het gebouw weerspiegelen. Het lage, neutraal vormgegeven entree deel, verbindt de bestaande voetbalkantine met het nieuwe gebouw en heeft een duidelijk eigen karakter gekregen. Deze gevels hebben een natuurlijk matte beplating, welke omkaderd zijn door een aluminium lijst. Het ontwerp voegt zich naadloos in zijn vertrouwde omgeving in de wijk Korte Akkeren.

Gymnastiekzaal, bewegen, jaren dertig, jaren ’30, silhouetten, bijzondere gevel, sportaccommodatie, sporthal, gymnastiekzaal, bewegen, jaren dertig, jaren ’30, silhouetten, bijzondere gevel, sportaccommodatie, sporthal, gymnastiekzaal, bewegen, jaren dertig, jaren ’30, silhouetten, bijzondere gevel, sportaccommodatie, sporthal.